Przepisy

Składniki podstawowe

Bezglutenowe ciasto kruche
Ciasto na pizzę
Mleko owsiane
 

Pieczywo

Bułeczki Laugenbrotchen 
Bułeczki nocne
Bułki różane
Chałka
Chleb oliwkowy
Chleb owsiany z nutą orientu 
Chleb pszenny na zakwasie
Chleb wiejski 
Chleb z kuminem i prażoną śmietaną
Chleb z orzechami laskowymi, rozmarynem, śliwkami i koprem włoskim
Chleb żytni na zakwasie 90% 
Dyniowa drożdżówka (na słodko)
Dyniowe brioszki 
Lussebullar - szwedzkie szafranowe bułeczki 
Pain Rustique
Wytrawne drożdżowki 

Ciasta

Babka Mateczki
Bawarskie ciasto z serem i jabłkami 
Brownies
Dyniowa drożdżówka 
Jesienna tarta w stylu amerykańskim
Keks 
Korzenne ciasto dyniowe z sernikowym lukrem
Orzechowy tort z figami 
Tarta cytrynowa (De Gustibus)

Ciastka i ciasteczka

Bułki różane 
Pierniki
Muffiny piernikowe z szafranem 
Muffiny pomarańczowe z żurawiną 
Rożki z jabłkami 

Dania główne

Dyniowe gnocchi z palonym masłem i szałwią 
Kulki mięsne Kottbullar 
Pieczone udka gęsi 
Pierogi ruskie 
Pizza
Pizza Bianca  
Risotto z dynią, bekonem i szałwią
Tarta z burakami i kozim serem

Desery

Czekoladowy pudding z chia i granolą
Galaretka z miechunki 
Makówki - świąteczny deser
Pudding cytrynowy z zapiekanymi śliwkami 

 

Dodatki

Wigilijna kasza Kuba 
Ziemniaki Hasselbacken 

Napoje 

Gorąca czekolada z domowymi marshmallows 
Smoothie z dyni

Przetwory 

Konfitura z karmelizowanej cebuli
Śliwki w czekoladzie 

Sałaty i surówki, dodatki

Bresaola z wstążkami jajecznymi, koprem włoskim i radicchio 
Kapusta z grochem i grzybami
Prosta sałatka z buraków
Sałatka ze szparagów, halloumi, soczewicy i mięty 
Sałatka z pigwy, białej rzodkwi z orzechami włoskimi, kozim serem i roszponką

Słodycze

Marshmallows

Sosy i pasty

Pasta z makreli i curry
Sos balsamiczny
Sos holenderski 

Śniadania 

Omlet bawarski
Czekoladowy pudding z chia i granolą

Zupy

Krem ze szparagów 
Krem z zielonego groszku
Zimowa zupa jarzynowa
Żurek

Brak komentarzy: